De nacht betrapt

DE NACHT BETRAPT
DE NACHT BETRAPT.
EEN PROJECT MET TWAALF ORIGINELE COMPOSITIES
Francis Cromphout en Dick Van der Harst
Van links naar rechts: Jurriaan Cosman, Hein Mandos, Rik Achten, Geert De Waegeneer, Marcos Della Rocha.

2021


De titel van dit muzikale project verwijst naar een gedicht van lang geleden waar Francis Cromphout achteraf muziek heeft opgezet. Tot de voorgeschiedenis van het project horen ook twee concerten van het Amandi Consort, “Elegie voor Jana” genaamd, welke een hulde brachten aan zijn overleden dochter.
Het album bevat naast drie songs die aan zijn dochter zijn gewijd ook nog negen andere originele composities. Tango’s, Latin ritmes, Jazzy muziek en ook klassieke composities, songs in het Nederlands, het Spaans, het Engels en het Frans. Samen met de componist verleenden vijf uitzonderlijke musici hun medewerking aan dit project. Geert De Waegeneer van Boma Studio nam het ragfijne studiowerk op zich.

Francis Cromphout, auteur-componist, zanger, saxofonist. Als auteur heeft hij twee romans en verschillende dichtbundels gepubliceerd. Hij toonzette bepaalde van zijn gedichten. Hij studeerde muziektheorie en saxofoon aan het Gents Muziekconservatorium, piano en zang aan twee Gentse Muziekacademies. Hij speelde met de Latin-Jazz groep “Friends” (later “Café con Leche”) waarmee hij onder andere optrad op het Middelheim Jazzfestival. Frontman en muzikale leider van “Cuisine Cajun”, welke optrad op diverse festivals in België, Nederland en Duitsland. CD “Le Grand Dérangement”. Deed een Tour de Chant met chansons van Boris Vian: ”En aVian la Zizique”. Speelt sax en zingt Latijns-Amerikaanse liederen en ook eigen songs met ”Barrio Latino”.

Dick Van der Harst, multi-instrumentist en bandoneonvirtuoos. Muzikale studies aan het Amsterdams Muziekconservatorium. Componist o.a. in residentie bij LOD. Zijn creaties zijn beïnvloed door jazz, klassiek en wereldmuziek. Louis Paul Boonprijs en Stadscomponist van Gent. Muziektheater producties met Alain Platel en Les Ballets C de la B. Hij wordt ook vaak uitgenodigd op internationale fora en festivals om projecten met grote groepen muzikanten te realiseren. Recent bracht hij met “De geschiedenis van de wereld in twee uur” een opmerkelijke mix van Bretoense en Javaanse tradities, alsook het trio Bones, Shy & Trouble.

Hein Mandos, Studeerde piano bij Rob Van Kreefeld (Conservatorium Rotterdam) en Nathalie Loriers (Conservatorium Brussel), geeft les aan de Muziekacademie Panta Rhei in Gent. Arrangeerde muziek voor de producties van Vrank en Vrij, speelde o.a. bij Gerard van Maasakkers en Jopie Jonkers en leidt de Latin groep “Los Bandos”.

Marcos Della Rocha, leerde percussie aan de Unicamp Universiteit in Sao Paulo en jazzdrums aan het Gents Muziekconservatorium. Speelt bij ”Bossa Flor” en de ”Laughing Bastards”.

Jurriaan Cosman, gitarist. Studeerde klassieke gitaar aan het Antwerps Muziekconservatorium en jazzgitaar aan de Muziekacademie Panta Rhei. Hij geeft les aan de Muziekacademie van Sint-Niklaas. Hij speelde in diverse klassieke formaties en maakt deel uit van “Barrio Latino”.

Rik Achten, contrabassist. Sinds kort prof emeritus diagnostische geneeskunde aan het UZ Gent, maar heeft gedurende zijn hele leven zijn passie voor jazzmuziek actief ontwikkeld. Hij studeerde aan de Muziekacademie Panta Rhei en speelt met “Cima di Jazzi”

Prijs: 15 euro (Exclusief portkosten)
Bestelreferentie : ADATH/MU/003
Auteur: Francis Cromphout
Mailadres: franciscromphout@gmail.com

(Na ontvangst van betaling, met vermelding bestelreferentie, wordt deze publicatie zo spoedig mogelijk bezorgd!)